Yrittäjälle buustia Yrityskummista

Eilen minulla oli yrityskummien tapaaminen. Siis se ensimmäinen, jossa mukana oli pääkapunkiseudun aluekummi Esko Valkeala ja kaksi yrityskummia, joista sitten yhteisen keskustelun jälkeen saan valita itselleni toisen, jonka kanssa jatkan mentorointisuhdetta. Lisätietoja www.yrityskummit.org.

Sain tuosta tapaamisesta irti paljon vaikka ensimmäisessä tapaamisessa fokuksena oli enemmänkin tutustuminen ja tavoitteiden miettiminen eikä vielä niinkään mentorointi. Yksi asia, mistä sain suoraa kritiikkiä, oli tämä blogi. Ja täysin aiheesta. Olenhan kirjoittanut tänne tasan yhden jutun. Ja senkin viime kesältä. Hävetti. Ja samalla ajattelin, että minä lähden tähän prosessiin tosissani ja kaikki vinkit, jotka heiltä saan, otan vastaan ja hyödynnän.

Tämän jutun kirjoittaminen on siitä nyt ensimmäinen. Ymmärsin myös miksi aiemmin en saanut kirjoittamista käyntiin. En oikein tiennyt mistä kirjoitan. Tai siis vaihtoehtoja oli useampiakin. Tiedän, että blogin täytyy hyödyttää lukijoita. Ollakseni rehellinen, sen täytyy myös hyödyttää minua, muuten en saa mitään kirjoitettua.

Olen odottavalla kannalla tämän yrityskummiyhteistyön suhteen. Ja aioin kirjoittaa siitä myös jatkossakin teille. Kunhan ehdin. Katsos, sain myös palautetta nettisivuistani. Ja se palaute oli hyvää palautetta. Minulla on kuulemma hiukan harvinaisempi etusivu, koska sieltä löytyy valokuvani ja yhteystietoni puhelinnumeron kera www.miraclemembers.fi . Monien yrittäjien etusivuilta nämä kun kuulemma vielä puuttuvat. Käypä tarkistamassa oma etusivusi. Tämä nettisivujen kehu muistutti kuitenkin mieleeni myös sen, että sivujen päivittäminen on minulla jäänyt. Eli lisää asioita TO DO – listalle.

Sain myös yrityskummeilta saman neuvon kuin omalta yksilötyönohjaajaltani: kalenteriin täytyy suunnitella myös hallintoasioille yms. tilaa. Itse puhuin aiemmin vapaapäivistä kun tein kirjallisia töitä kotona. Muuten teen asiakastyötä usein asiakkaiden työpaikoilla tai omassa työhuoneessani.

Tänään minulla oli viisaasti kalenterissa merkitty kotitoimistopäivä lounaaseen asti. Ja sen jälkeen pistin sukset jalkaan ja painelin aurinkoisille pelloille hiihtämään. Ladulla oli hyvä pureksia kaikkea sitä keskustelua, jota yrityskummien kanssa kävin. Tein myös päätöksen, että hiihdon jälkeen otan aikaa tämän kirjoittamiseen. Ja nyt voin taputtaa itseäni olkapäälle ja sanoa: well done.

Erityisen tyytyväinen olen siitä hiihtolenkistä ja päiväsaunasta sen päälle. Koska yrittäminen on kovaa tekemistä, niin itsestä sekä omasta jaksamisestaan pitää huolehtia.

Tästä on hyvä jatkaa….

Työn iloa,

Mira